Konstravimui namuose

Norint konstruoti namuose, galite rinktis iš skirtingo sudėtingumo ir įvairių tematikų „LaQ“ konstruktorių. Atsižvelgdami į dažniausiai tėvelių užduodamus klausimus, surinkome ir dalinamės patarimais, kaip išrinkti vaikui „LaQ“ konstruktorių, atitinkantį jo gebėjimus, pomėgius ir kurį jūsų vaikas su pasimėgavimu konstruos ilgą laiką.

„LaQ“ konstruktorių rinkinio paiešką pradėkite apsisprendimu, ar norite, kad vaikas konstruotų savarankiškai, ar ketinate jam padėti. Nuo to priklausys rinkinio dydis ir sudėtingumas. Jeigu norite, kad vaikas konstruotų vienas pats, venkite sudėtingų konstruktorių, neatitinkančių jo konstravimo su „LaQ“ patirties. Jeigu konstruosite kartu su vaiku ar jam padėsite, galite rinktis ir sudėtingesnius, daugiau įgūdžių reikalaujančius konstruktoriaus rinkinius.

Yra daugybė teminių „LaQ“ konstruktorių rinkinių (dinozaurai, transporto priemonės, gyvūnai ir kt.)  tad rinkdamiesi būtinai atsižvelkite į vaiko pomėgius, tuomet konstravimas jam bus dar įdomesnis, o motyvacija sukonstruoti modelį – didesnė.

Kad konstruktorius vaiką įtrauktų ir nenusibostų ilgą laiką, duokite jam įveikiamą užduotį. Ne visada amžius nusako, kurį konstruktorių geriau rinktis. To paties amžiaus, tačiau skirtingą konstravimo patirtį turintys vaikai gebės įveikti labai skirtingas užduotis. Jeigu vaikui užduotis bus per sunki, jis praras motyvaciją stengtis ir siekti rezultato. Pagal vaiko gebėjimus parinktas konstruktorius džiugins ilgai, nenusibos ir ves vaiką kūrybinių atradimų keliu.

Dairotės pirmojo „LaQ“ konstruktoriaus savo vaikui? Tuomet rekomenduojame rinktis plokščių (2D) modelių rinkinį. Nesuklyskite – pradedančiam konstruotojui, net ir vyresniam, bus ką veikti. Plokščių detalių konstravimas padės vaikui perprasti konstravimo su „LaQ“ techniką ir detalių jungimo principus. Mažesniems „LaQ“ kūrėjams užduotį palegvins realaus dydžio schemos. Perpratęs plokščių modelių konstravimo techniką, vaikas su didesniu užsidegimu imsis erdvinių modelių.

Jau turite „LaQ“ konstruktorių? Tuomet vaiką pradžiugintumėte, išplėsdami jo kūrybinę erdvę rinkiniu su skaidriomis detalėmis arba specialiomis „Hamacron“ detalėmis (ratais ir jų ašimis). Skaidrios detalės suteiks naujų kūrybinių atspalvių tiek pagal schemas konstruojamiems modeliams, tiek vaiko fantazijos kūriniams. O su ratais vaikas galės kurti judančius modelius, su kuriais paskui labai smagu žaisti.

Paįvairinti vaiko kūrybinius eksperimentus su „LaQ“ galite padovanoję dideles „Pax“ detales, konstruktoriaus specialias detales ar rinkinį iš skaidrių detalių. Visi papildomi elementai yra derinami su įprastomis „LaQ“ detalėmis, leidžia greičiau sukonstruoti norimą modelį, taip pat sukurti kur kas didesnius ir įdomesnius modelius. Vaikas turės dar daugiau erdvės skleistis kūrybiškumui.

Vis dar sunku apsispręsti? Pasinaudokite mūsų „LaQ“ konstruktorių gidu pagal vaikų amžių. Tai yra mūsų parengtos rekomendacijos, atsižvelgiant į patirtį bendraujant su tėveliais ir konstruojančiais vaikais:

„LAQ“ RINKINIŲ PALYGINIMAS

Ant kiekvienos „LaQ“ pakuotės ir kiekvienos prekės aprašyme rasite naudingą informaciją, padėsiančią Jums palyginti LaQ” konstruktoriaus rinkinius tarpusavyje:

  • Detalių skaičių ir jų komplektaciją;
  • Specialių detalių skaičių (t.y. ratai ir jų ašys);
  • Kokių spalvų detalės įeina į rinkinį;
  • Nuo kokio amžiaus tinkamas žaisti;
  • Konstravimo schemų skaičių;
  • Įeinančius priedus (t.y. lagaminėlis/lankelis ir kt.).

Konstruojančius namuose kviečiame naudotis nemokamomis LaQ konstravimo schemomis, tarp kurių rasite įvairių tematikų ir skirtingų sudėtingumo lygių konstravimo schemas.

Dalintis: