„LaQ“ kaip STE(A)M ugdymo pagrindas

STEM IR STEAM UGDYMO SVARBA ATEIČIAI

Vakarų pasaulyje valdžios ir įvairių verslo sričių atstovai entuziastingai palaiko STEM (gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos) ugdymą ir yra įsitikinę, kad tokie įgūdžiai būtini ateities darbuotojams, ypač tiems, kurie rinksis vis didesnę svarbą įgyjančias STEM sritis. Toks ugdymas turėtų lavinti gebėjimus kritiškai ir kūrybiškai mąstyti, spręsti problemas ir naudotis skaitmeninėmis technologijomis, būtinus XXI a. profesijoms.

Taip pat daugelis žmonių ir organizacijų domisi menų įtaka kūrybiškumui, verslumui ir inovacijoms, ir į STEM ugdymą integruoja menų disciplinas. Toks platesnis požiūris vadinamas STEAM (gamtos mokslai, technologijos, inžinerija, menai, matematika).

Nors šiais laikais daug dėmesio skiriama vaikų kompiuteriniam raštingumui ir programavimo įgūdžiams, šių gebėjimų pamatą turėtų sudaryti mąstymas, kuriam panaudojamas abiejų smegenų pusrutulių potencialas. Taigi, specifinės technologijų, matematikos ir gamtos mokslų sritys turėtų būti paremtos bendrąja kritinio ir kūrybinio mąstymo kompetencija.

Neapibrėžtoms problemoms spręsti reikia lakios vaizduotės, smalsumo, loginio mąstymo ir atkaklumo. Šias savybes galima ugdyti ir stiprinti nuo ankstyvos vaikystės, naudojant kūrybinę laisvę suteikiančius edukacinius žaislus, skatinančius abiejų smegenų pusrutulių vystymąsi.


„LAQ“ KAIP STEM IR STEAM UGDYMO PAGRINDAS

 „LaQ“ naudojamas vaikų priežiūros centruose visame pasaulyje kaip kūrybinio ir kritinio mąstymo ugdymo priemonė, tinkama įvairaus amžiaus ir gabumų vaikams. Konstruktorius teikia vaikams galimybę lavinti vaizduotę ir kūrybiškumą, skatina saviraišką. Žaidimo su „LaQ“ metu vaikui sekant instrukcijas ir atkakliai stengiantis įveikti sunkumus, lavėja loginis mąstymas ir problemų sprendimo įgūdžiai.

Paprastas 7 rūšių detalių pasirinkimas ir detalių jungimo metu pasigirstantys garsai skatina susikaupti ir išlaikyti dėmesį. Nuostabu stebėti, kaip ilgai vaikai žaidžia su „LaQ“.

Vyresniems vaikams trimatės modelių schemos tampa iššūkiu, stimuliuojančiu loginį ir erdvinį mąstymą, kurie padeda vystytis kritinio mąstymo gebėjimams. Įgudus konstruoti pagal schemas, vaikams atsiveria neribotos žaidimo galimybės. Jie pradeda kopijuoti aplinkoje matomus objektus ar pirmiau kurti modelius vaizduotėje, o tik paskui konstruoti. Tai – kūrybinio mąstymo lavinimo žingsnis.

„LaQ“ konstravimas nuostabus tuo, kad kritinis ir kūrybinis mąstymas ugdomas tiesiog žaidžiant – tai smagi mokymosi kelionė ir vaikams, ir jų tėvams.


MODELIAI, DEMONSTRUOJANTYS INŽINERIJĄ

Rinkinys LaQ Space Series „Lunar Exploration” yra puikus pavyzdys, kaip iš nejudrių detalių konstrukcijų ir specialių „Hamacron“ detalių (ratų ir velenų) galima sukurti judančius modelius. Tai vienas iš būdų, kaip „LaQ“ padeda vaikams suvokti dizainą.

Kaip veikia judantys modeliai, galite pamatyti šiame video.

„LaQ“ figūros yra neįtikėtinai tiksliai suprojektuotos ir demonstruoja konstruktoriaus teikiamas unikalias erdvines galimybes (video).

LaQ galimybės
VGTU inžinerijos licėjaus moksleivių sukonstruotas „Lėktuvnešis”

NORITE ATRASTI DAUGIAU?

Susipažinkite su šiais „LaQ“ produktais, kurių įspūdingi judantys modeliai įtrauks ir įkvėps kurti:

  • Rinkinys „Basic 401“ – išbandykite judantį apžvalgos rato modelį, kuriam nereikia jokių papildomų „Hamacron“ detalių;
  • Rinkinys „Basic 511“ – robotas ir savivartis yra vieni mėgstamiausių daugelio vaikų modelių. Šie modeliai taip pat pristatomi didesniuose edukaciniuose rinkiniuose;
  • „Build Up Robot“ serijos „Alex“ ir „Lapis robotų modeliai turi judančias rankas, kojas ir galvas;
  • Rinkinys „Dinosaur World Dino Kingdom“ – didelis tiranozauro modelis turi judantį žandikaulį, kaklą ir uodegą, o brachiozauras – pailginamą kaklą, padedantį pasiekti medžių viršūnes;
  • Rinkinys „Black Racer“ – visuose šio rinkinio modeliuose rasite kažką ypatingo: nuo vertikalių atidaromų durų iki atidaromų reaktyvinio lėktuvo kabinų;
  • Rinkinys „Speed Wheels“ – šis rinkinys pateikia daugiau nei 17 transporto priemonių modelių, kurių pagrindinis turi atidaromas duris ir bagažinę;
  • Rinkinys LaQ „Sweet Collection Sweets Party” -su net 15 konstravimo schemų, kuriose dviaukštis tortas, keksiukai, braškinis pyragas, vaisių tartas, ledai ir kt.;
  • Dideliuose „LaQ” rinkiniuose „Basic 8400, „Basic 5600, „Basic 2800“ taip pat rasite įdomių judančių modelių konstravimui.

Rinktis „LaQ”


TURITE KLAUSIMŲ?
Susisiekite su mumis, mielai Jums atsakysime ir patarsime:
– skambinti darbo dienomis tel. +370 659 31 477 nuo 09:00 iki 17:00 val. arba
– rašyti el. paštu info@japoko.com bet kuriuo metu, ir mes pasistengsime kuo greičiau Jums atsakyti.


© 2021 MB „Creator Japonicus“. Be MB „Creator Japonicus“ sutikimo draudžiama kopijuoti ir platinti svetainėje esančią informaciją.

Dalintis: