konstruktoriai laq

Inovatyvus lavinamasis konstruktorius „LaQ“ buvo sukurtas Japonijoje, remiantis Japonijos kultūra ir vertybėmis. Japoniško dizaino paprastumas ir aukšta konstruktoriaus kokybė atveria neribotas „LaQ“ kūrybinio konstravimo galimybes.

46 konstravimo schemos
185 detalės
4 rūšių LaQ detalės
10 spalvų

„LaQ“ konstruktoris „Basic 101“ idealiai tinka pradedantiems konstruotojams. Rinkinyje rasite instrukcijų lapus su 46 plokščių 2D modelių konstravimo schemomis. Konstravimo schemose vaizduojami realaus dydžio modeliai, todėl vaikams lengva pasitikrinti ir sekti instrukcijas, prisidedant konstruojamą modelį prie schemų lapo.

„LaQ“ rekomenduojamas kaip idealus žaislas, siekiant padėti vaikų smegenims vystytis.

Žaidimo su spalvotomis „LaQ“ detalėmis metu spalvų derinimo procesas, pasitelkiant vaizduotę ir saviraišką, stimuliuoja dešinįjį smegenų pusrutulį, dar žinomą kaip nesąmoningas smegenis, atsakingas už intuityvų vaiko mąstymą.

Jungiant ir konstruojant savo vaizduotės kūrinį iš „LaQ“ detalių, sutelktas dėmesys, matematinis ir loginis mąstymas įžiebia vaiko kairįjį smegenų pusrutulį, dar vadinamą sąmoningomis smegenimis, kurios atsakingos už kalbinius vaiko gebėjimus.

„LaQ“ yra laimėjęs daugybę žaislų apdovanojimų, įskaitant „Dr. Toy“ apdovanojimus, kur pateko tarp 10 geriausių konstruktorių, 10 geriausių kūrybinių žaislų ir 100 geriausių žaislų.

Konstravimas su japonišku konstruktoriumi „LaQ“ – labai paprastas ir įtraukiantis. Konstruojant plokščius, 2D modelius – jungiamos 2 pagrindinės detalės su 2 skirtingo pločio jungiamosiomis detalėmis.

Sujungus detales pasigirsta smagus spragtelėjimas, kuris padeda vaikams suprasti, kad detalės tvirtai sukibo.

Paprasčiausius plokščius „LaQ“ modelius sukonstruoja net keturmečiai. Jeigu vaikui sunkokai sekasi sujungti „LaQ“ detales, tai reiškia, kad jam reikia dar aktyviau treniruoti pirštus ir lavinti smulkiąją motoriką. Pastebėta, kad vaikams konstruojant „LaQ“, spartėja jų smulkiosios motorikos vystymasis.

laq konstruktorius vaikams nuo 5 metų

LaQ“ konstravimas lavina:

– koncentraciją ir pastabumą
– smulkiąją motoriką
– loginį mąstymą
– vaizduotę
– kūrybiškumą

konstruktoriai laq

Konstravimas su LaQ lavina vaiko koncentraciją ir pastabumą. Konstruojant modelius pagal schemas reikia atkreipti dėmesį, kur turi būti įterpiama siauresnė, o kur platesnė jungiamoji konstruktoriaus detalė. Tai skatina vaikus susikaupti ir lavina jų pastabumą.

Konstravimas ypač svarbus vaikams, nes jis padeda lavinti smulkiąją motoriką. Lavinant smulkiosios motorikos įgūdžius, stimuliuojami smegenų kalbos centrai, o tai teigiamai veikia vaiko kalbos raidą. Pirštų miklinimas ne tik skatina vystytis kalbinius įgūdžius, bet ir ruošia vaiko rankas rašymui. 

Smulkiosios motorikos lavinimas stimuliuoja ne tik kalbos raidą, bet ir gerina pirštų, plaštakos, riešo, rankų – akių koordinaciją, ugdo dėmesį, atmintį, susikaupimą ir kantrybę, padeda vaikui atpalaiduoti rankas, sumažina protinį nuovargį.

Vaikai mokosi žaisdami, ir tai yra reikšminga jų augimo dalis. „LaQ“ modelių projektavimas ir konstravimas padeda ugdyti vaikų loginį mąstymą.

Žaidžiant su „LaQ“, vaiko protas užtvindomas naujais vaizdiniais ir atradimais, nes jis pasitelkia savo idėjas ir vaizduotę, kurdamas įvairias konstrukcijas. Kūrybiškas žaidimas su „LaQ“ neapsiriboja konstravimu: sukonstruoti modeliai yra tvirti ir gali būti panaudoti kituose vaikų žaidimuose.

„LaQ“ yra sukurtas ir gaminamas Japonijoje, todėl pasižymi išskirtine KOKYBE ir ILGAAMŽIŠKUMU.
„LaQ“ yra sertifikuotas ir atitinka Europos žaislų saugumo standartus.

Tėvų atsiliepimai apie LaQ

Ačiū, labai džiaugiuosi, kad vaikas kiekvieną dieną pradeda ir pabaigia su LaQ. Džiaugiuosi, kad pati kuria, tikrai puikiai „idarbinta” vaizduotė ir žinoma smulkioji motorika. Mergaitei 6,5 metų.
Lolita M.

Vaikas stato ne tik kas parodyta lankstinuke, bet ir savo išgalvotas būtybes. Negali atsitraukti nuo šio konstruktoriaus. 
Martynas P.

Labai malonu konstruoti, begalės galimybių ir labai aiškios instrukcijos. Neužima daug vietos. Gražios detalių spalvos ir puiki kokybė. Šis konstruktorius mums buvo atradimas! Šviežias oro gūsis po visokių lego.
Živilė R.

Mokytojų atsiliepimai apie LaQ

Konstruktorių LaQ labai plačiai naudoju ugdymo procese. Man patinka, kad jis stiprina motyvaciją mokytis, jį galima protaikyti įvairiems mokinių gebėjimams ir poreikiams. Mokiniai labai efektyviai įsitraukia į kūrybinį procesą, atranda naujus dalykus, mokosi kitaip. Noriai konstruoja ir specialiųjų poreikių mokiniai.
Mokytoja Danutė Pankienė

Jau ketvirtus metus konstruktorių LaQ pritaikau ir naudoju ugdomojoje bei projektinėje veikloje. Savaiminės veiklos metu vaikai nenustoja stebinti išradingumu ir vis naujomis idėjomis.
Mokytoja metodininkė Lina Zdanavičienė

Konstravimo schemos, kurias rasite japoniško konstruktoriaus „LaQ“ Basic 101 rinkinyje

konstruktorius laq vaikams nuo 5 metu

TURITE KLAUSIMŲ?
Susisiekite su mumis, mielai Jums atsakysime ir patarsime:
– skambinti darbo dienomis tel. +370 659 31 477 nuo 09:00 iki 17:00 val. arba
– rašyti el. paštu info@japoko.com bet kuriuo metu, ir mes pasistengsime kuo greičiau Jums atsakyti.


© 2021 MB „Creator Japonicus“. Be MB „Creator Japonicus“ sutikimo draudžiama kopijuoti ir platinti svetainėje esančią informaciją.

Dalintis: